Spring navigation over

HVIS DU ER NY TIL KUNSTSTRIK

At strikke kunststrik er ikke svært. Det kræver tålmodighed, en vis fingerfærdighed, og koncentration hvis der er mange forskellige slags ind og udtagninger, men det er ikke nær så indviklet som det kunne se ud til at være. Hvis man kan strikke ret og vrang, kan man strikke kunststrik!

Duge der strikkes rundt, og hvor man begynder med et meget lille antal masker, kan måske være lidt besværlige i begyndelsen, indtil man finder ud af at holde styr på på strømpepindene. Men når først man kan det, er det ikke sværere end så meget andet.

Der er mange der mener at kunststrik skal strikkes på meget fine pinde, og selvom det også kan være tilfældet, så er det nu tit sådan at den lette kniplingsagtige effekt opnåes ved at strikke med pinde der er tykke i forhold til det garn der bruges. Og da strikkefastheden ikke altafgørende for et godt reslutat, er det ofte tilfældet at den samme opskrift kan bruges til flere forskellige tykkelser garn.

Hvis man er nybegynder kan man eventuelt begynde med en lille dug eller serviet.

Det kan være en god ide at strikke din første dug med tykt garn og tykke pinde. Når du ikke skal kæmpe med at holde styr på garn og pinde, kan du bedre koncentrere dig om om hvad der foregår med de forskellige ind- og udtagninger.

Hvis det med få masker på strømpepinde ikke lige er dig er der andre muligheder, f.eks. et bogmærke. Blondekanter og mellemværk er hurtige at strikke, og kan anvendes på mange forskellige ting.

Et sjal eller tørklæde i et enkelt hulmønster er også en mulighed.

Eller måske falder du over en opskrift der siger "strik mig!", og kaster dig ud i det helt svære med det samme. Det er helt op til dig. Smiley

Hvis du har brug for en hjælpende hånd, kan jeg kun anbefale dig at prøve et af de mange mailinglister og håndarbejdsforummer der findes. De fleste er på engelsk, men der findes også enkelte på dansk.

Jeg synes at det er ens egen glæde ved at strikke der er det vigtigste. Ikke hvad andre synes om det man strikker, eller måden man gør det på. Smiley